Menu Sluiten

Opgericht in 1983

Op 18 april 1983 besloten veertien fanatieke lokale surfers tot oprichting van een surfclub mede uit ergernis “dat er geen enkele Hertense surfer fatsoenlijk aan het water kan komen”. Dit resulteerde op 6 juni 1983 tot de oprichting van Surfclub Drusus. Na enkele andere locaties aan de oevers van de Oolderplas zijn we nu aangeland op de noordoost hoek van de ca. 120 hectare grote grindplas.

We hebben hier de beschikking over een kleine 4000m2 grond waarvan 60 meter toegang tot het water, ligweide en parkeermogelijkheid. Een voor de leden toegankelijke kantoorcontainer met omkleedruimte en gesloten opslagcontainers als plankenberging. Voor de container ligt een betegeld terras met enkele zitbanken vanwaar men een goed overzicht heeft over het water en de ligweide. Het terrein is toegankelijk via een verharde weg, te bereiken via de Broekveeweg, met poort waarvan ieder lid een sleutel heeft.

Het ledenaantal ligt op het ogenblik boven de honderdzestig.

Regelmatig gaan we gezamenlijk surfen op zee, Brouwersdam of de Maasvlakte, waarbij op korte termijn afspraken gemaakt worden om toch zeker te zijn van wind; tevens bezoeken we de “Boot” tentoonstelling in Düsseldorf en surfevenementen aan de kust.

Ten slotte, het samen surfen op een verzorgde accommodatie is leuker, leerzamer en veiliger.

Het bestuur bestaat uit:

R. Kemp, voorzitter
E. van Cann, secretaris
N. Pfennings, penningmeester
E. Jansen, bestuurslid
H. Vermeulen, bestuurslid